INSPIRATION

Inkalight visar lösningar

Inkalight har lång erfarenhet av LED och lösningar kring installationer och produkter som profiler, ledstrips, drivers mm. Tillsammans med elektriker och installatörer skapar vi effektiva och professionella lösningar till våra kunder. Här visar vi installationer som gjorts i olika miljöer. Allt för att ni ska få lite idéer om vad som kan göras.

KONTAKTA OSS

ENDAST FANTASIN SÄTTER GRÄNSER

Bostäder

Snyggt och modernt

Kontor

Lyxigt arbetsljus

Verkstad

Perfekt arbetsbelysning

Badrum

Känslan av SPA

Trappor

När det ska vara säkert

Kök

Praktiskt och sobert

Butiker

Exponera produkterna

Garaget

Profiler passar överallt

Hotell

Inbjudande miljö

Walk-in closet

Få en WOW känsla

Studio

Skapa kreativitet

COSMO-PROFILEN

Walk-in-Closet

Att se sina kollektioner framträda i det underbara ljuset från COSMO-Profilerna ger verkligen en känsla av lyx och filmstjärnestatus.

LED I BOSTÄDER

ILEDO-profilen med 3 LED-strips monterade fungerar här som huvudbelysning i form av en hängande lampa.
MODI-profilen ger en mycket estetisk montering, dess stora djup möjliggör placering av 3 st LED-strips som ger en enhetlig ljuslinje utan synliga dioder.

INSO-profilen kan med fördel användas som en minimalistisk huvudbelysning. Tex som infälld takbelysning i undertak. Liksom i Iledo-profilen ger djupet en enhetlig ljuslinje.

KONTAKTA OSS

Våra profiler tillåter belysning i ovanliga element som t.ex. fönsterramar. Denna lösning passar in i många moderna interiörer. INSILEDA-profilen är profilen som använts här. Den låter dig placera två parallella LED-remsor. Konstruerad för användning i tak och vägg.

LED I KONTOR

Varje kontorsrum måste uppfylla ljusstandarder. På sådana platser är huvudbelysningen oftast inte tillräcklig. På grund av sin höjd ger ISILEDA-profilen med sin höjd en tydlig ljuslinje som väl belyser arbetsytan.

ISILEDA-profilen är designad för inbyggnad med två LED-strips, vilket gör att den ger en tydlig ljuslinje. Den används ofta på kontor, i receptioner mm.

KONTAKTA OSS

Profilerna E och F är produkter med ett innovativt utseende, skapade för enkel användning av LED-belysning. Deras konstruktion möjliggör stor frihet vid installation av LED-strips. Profil E ger ett diskret intryck för LED-strips och är idealisk för dekorativ belysning inom möbler och inredning. Profil F är en smalare version och utformad för anpassade lösningar som ger ett  minimalistiskt utseende vilket kan vara ett intressant komplement i designprojekt. På nedre bilden visas profilerna UNICO och COSMO i moderna kontorsmiljöer.

LED I SERVICE

INLARGO-profilen är en profil att används i komplexa belysningssystem med 6 LED-strips. Den är avsedd för användning i offentliga utrymmen och kommersiella byggnader men även i verkstäder mm.

Möjligheten att montera upp till 6 LED-strips i profilen gör den perfekt för användning i allmänna utrymmen och kommersiella byggnader, även sådana med begränsad tillgång till solljus.

KONTAKTA OSS

BADRUM

TERRA-profilen är en infälld golvprofil. Den kan användas på platser med hög luftfuktighet tack vare en speciell tätning. Eftersom profilen är placerad i golvet är den utsatt för belastningar som repor mm. Vi rekommenderar därför att den kombineras med ett opalglas för bästa tålighet.

Med tanke på vilken belysning vi ska välja för badrummet så ska vi inte glömma att ljuset i rummet har stor inverkan på atmosfären. De flesta av oss vill ju gärna få en spakänsla i våra badrum. TERRA-profilen skapar detta – en ljuslinje som kommer ut från golvet är en garanti för en romantisk stämning.

KONTAKTA OSS

SOLIS-Profilen är en ytmonterad profil för hängande punktsbelysning med möjlighet att dölja strömförsörjningen (med hjälp av Modi-monteringsprofilen). Profilens bredd tillåter användning av 3 parallella LED-strips. kombinationen ger en bra belysning för platser där detta är nödvändigt. Den relativt låga höjden möjliggör ett fokuserat ljus. Kan även användas som spegelbelysning.

D-Profilen är designad för att montera LED-strips på svåråtkomliga platser. Det mest populära sättet att belysa en spegel är att placera en ljuskälla ovanför den. Det är dock värt att bryta detta mönster något. Att placera profilen i spegelramen ger ett modernt uttryck. Dess dimensioner är grunden för att erhålla maximal ljusmängd med minsta möjliga storlek. Den är även perfekt för användning som dekorativ belysning i möbler och inredning.

TRAPPOR

SCALA-Profilen – Ljus som ger säkerhet i trappor och andra platser tex i offentliga miljöer där detta är ett krav. Den är skapad för anpassningar varhelst säkerhetsskäl kräver synlig märkning av trappsteg eller en utrymningsväg. SCALA-Profilens inbyggda halkskydd ger ytterligare säkerhet och risken för fall minimeras. Användningen av färgade LED-remsor gör att den kan anpassas till lämplig funktion och i många miljöer.

SCALA-Profilen kan monteras med 1 till 4 LED-strips beroende på behovet. Belysning av trappor med SCALA-Profilen kan automatiseras med hjälp av trappkontroller. På så sätt kan även tidsstyrning fås.

KONTAKTA OSS

H-Profilen har en vinklad och osymmetrisk konstruktion som möjliggör olika ljusvinklar. Den används tex som trappbelysning, växelvis mellan 30 ° och 60 °, vilket skapar ett vackert ljusmönster. Profilen kan även användas för belysning i nischer, ovanför köksbänkskivor och till trappbelysningar.

A-Profilen kan användas för trappbelysning och som hyllbelysning. Den är den mest universella profilen. Dess små dimensioner gör att profilen kan placeras i de flesta smala och trånga utrymmen. På så sätt kan en indirekt belysning ge de mest spektakulära upplevelser.

X-Profilen kan på grund av dess små dimensioner användas som belysning under tex ledstänger. X-Profilen är en sk ytprofil, det kännetecknas av de små dimensionerna. Den används för att uppnå en minimalistisk bakgrundsbelysning i miljöer och element med krävande former.

KÖK

TALIA-Profilen kan användas som huvudbelysning i rummet. Det är möjligt tack vare konstruktionen som gör det möjligt att placera upp till 2 LED-strips. TALIA är en profil för infällning.

Den kan installeras individuell eller i kombination med  monteringsprofilerna Talia M3 eller Talia M4.

KONTAKTA OSS

Z-Profilen är en profil skapad speciellt för installation på mycket svåråtkomliga platser. Den är perfekt som dekorativ belysning i möbler och inredning. Installationen av denna profil kräver minimalt djup pga dess mycket låga höjd, Den har ett modernistiskt utseende och är lätt att installera tack vare speciellt profilerade väggar som passar perfekt in i spåret.

Den är utmärkt för belysning av två vinkelräta ytor och varhelst det är nödvändigt att rikta ljuset som kommer ut från profilen i en vinkel på 45 grader. C-Profilen, samt H- och RETO-Profilen kan med fördel användas som lådbelysning. Tillsammans med installation av rörelsesensorer kan automatisk tändning och släckning ske.

BUTIKER

B-Profilen är den mest universella profilen. Den är utformad för att belysa butikslokaler och ge bakgrundsbelysnings i hyllor och vid bänkskivor. Den kan också användas som köksbelysning.

Profilen finns i olika versioner med en rund yta och med en plan yta, som gör att den är mycket lättplacerad.

KONTAKTA OSS

G-Profilen är en profil för infällning. Profildjupet ger en enhetlig ljuslinje, vilket minskar lysdiodernas synlighet (med ett opalglas). Profilen är perfekt för applikationer i minimalistiska och moderna projekt. Den extremt intressanta och moderna designen hos G-profilerna gör att vi kan tillgodose behoven hos våra kunder när vi använder LED-strips för att skapa ljusa linjer och interiörer.

GARAGE

SORGA-Profilen är framtagen för användning på platser med höga krav på arbetsljus. SORGA möjliggör installation av upp till 6 LED-strips. Den kan användas som huvudbelysning i rum som saknar solljus, tex garage, källare mm.

Platser med begränsad tillgång till solljus behöver exceptionell belysning.

KONTAKTA OSS

HOTELL

Y-Profilen är en diskret armatur för LED-strips och är idealisk för dekorativ belysning inom möbler och inredning. Y-profilen är en ytprofil och genom att öka sidoväggarnas dimensioner får vi ett enhetligt, mer riktat ljus utan synliga lysdioder, tillsammans med opalglas.

Här ser vi den installerad i en hotellreception vilket ger ett mycket modernt och sofistikerat ljus som välkomnar gästen på bästa sätt.

KONTAKTA OSS

WALK-IN-CLOSET

COSMO-Profilen är svaret på vardagens behov i tex walk-in-closets. Att få en känsla av lyx när man går in och ser hur belysningen framhäver kollektionerna ja då är det som på film. Den runda formen gör att du kan placera profilen på klädskenans vanliga plats, då kombineras både funktionell och dekorativ design.

Om man kompletterar profilen med COSMO M1 monteringsprofil och justeringshylsor är det möjligt att ändra belysningsvinkeln. Ett monteringsfäste gör att du kan ändra profilens position med 45 ° och -45 °

KONTAKTA OSS

Studio

SUBLI-Profilen är en högt infälld profil med möjlighet att montera 2 LED-remsor. Den har specialflikar som tillåter installation med monteringsfjädrar mellan två gipsväggar. Profildjupet möjliggör en suddig ljusstråle.

Den råa ljuslinjen som placeras på väggen eller taket harmoniserar med modern, minimalistisk design och passar in i den industriella strategin för reklambyråer, studios, arkitektbyråer mm.

KONTAKTA OSS
[/wonderplugin_cond] [wonderplugin_cond deviceinclude=”Mobile”]
INSPIRATION

Inkalight visar lösningar

Inkalight har lång erfarenhet av LED och lösningar kring installationer och produkter som profiler, ledstrips, drivers mm. Tillsammans med elektriker och installatörer skapar vi effektiva och professionella lösningar till våra kunder. Här visar vi installationer som gjorts i olika miljöer. Allt för att ni ska få lite idéer om vad som kan göras.

KONTAKTA OSS

ENDAST FANTASIN SÄTTER GRÄNSER

Bostäder

Snyggt och modernt

Kontor

Lyxigt arbetsljus

Verkstad

Perfekt arbetsbelysning

Badrum

Känslan av SPA

Trappor

När det ska vara säkert

Kök

Praktiskt och sobert

Butiker

Exponera produkterna

Garaget

Profiler passar överallt

Hotell

Inbjudande miljö

Walk-in closet

Få en WOW känsla

Studio

Skapa kreativitet

COSMO-PROFILEN

Walk-in-Closet

Att se sina kollektioner framträda i det underbara ljuset från COSMO-Profilerna ger verkligen en känsla av lyx och filmstjärnestatus.

LED I BOSTÄDER

ILEDO-profilen med 3 LED-strips monterade fungerar här som huvudbelysning i form av en hängande lampa. MODI-profilen ger en mycket estetisk montering, dess stora djup möjliggör placering av 3 st LED-strips som ger en enhetlig ljuslinje utan synliga dioder.

INSO-profilen kan med fördel användas som en minimalistisk huvudbelysning. Tex som infälld takbelysning i undertak. Liksom i Iledo-profilen ger djupet en enhetlig ljuslinje.

KONTAKTA OSS

Våra profiler tillåter belysning i ovanliga element som t.ex. fönsterramar. Denna lösning passar in i många moderna interiörer. INSILEDA-profilen är profilen som använts här. Den låter dig placera två parallella LED-remsor. Konstruerad för användning i tak och vägg.

LED I KONTOR

Varje kontorsrum måste uppfylla ljusstandarder. På sådana platser är huvudbelysningen oftast inte tillräcklig. På grund av sin höjd ger ISILEDA-profilen med sin höjd en tydlig ljuslinje som väl belyser arbetsytan.

ISILEDA-profilen är designad för inbyggnad med två LED-strips, vilket gör att den ger en tydlig ljuslinje. Den används ofta på kontor, i receptioner mm.

KONTAKTA OSS

Profilerna E och F är produkter med ett innovativt utseende, skapade för enkel användning av LED-belysning. Deras konstruktion möjliggör stor frihet vid installation av LED-strips. Profil E ger ett diskret intryck för LED-strips och är idealisk för dekorativ belysning inom möbler och inredning. Profil F är en smalare version och utformad för anpassade lösningar som ger ettminimalistiskt utseende vilket kan vara ett intressant komplement i designprojekt. På nedre bilden visas profilerna UNICO och COSMO i moderna kontorsmiljöer.

LED I SERVICE

INLARGO-profilen är en profil att används i komplexa belysningssystem med 6 LED-strips. Den är avsedd för användning i offentliga utrymmen och kommersiella byggnader men även i verkstäder mm.

Möjligheten att montera upp till 6 LED-strips i profilen gör den perfekt för användning i allmänna utrymmen och kommersiella byggnader, även sådana med begränsad tillgång till solljus.

KONTAKTA OSS

BADRUM

TERRA-profilen är en infälld golvprofil. Den kan användas på platser med hög luftfuktighet tack vare en speciell tätning. Eftersom profilen är placerad i golvet är den utsatt för belastningar som repor mm. Vi rekommenderar därför att den kombineras med ett opalglas för bästa tålighet.

Med tanke på vilken belysning vi ska välja för badrummet så ska vi inte glömma att ljuset i rummet har stor inverkan på atmosfären. De flesta av oss vill ju gärna få en spakänsla i våra badrum. TERRA-profilen skapar detta – en ljuslinje som kommer ut från golvet är en garanti för en romantisk stämning.

KONTAKTA OSS

SOLIS-Profilen är en ytmonterad profil för hängande punktsbelysning med möjlighet att dölja strömförsörjningen (med hjälp av Modi-monteringsprofilen). Profilens bredd tillåter användning av 3 parallella LED-strips. kombinationen ger en bra belysning för platser där detta är nödvändigt. Den relativt låga höjden möjliggör ett fokuserat ljus. Kan även användas som spegelbelysning.

D-Profilen är designad för att montera LED-strips på svåråtkomliga platser. Det mest populära sättet att belysa en spegel är att placera en ljuskälla ovanför den. Det är dock värt att bryta detta mönster något. Att placera profilen i spegelramen ger ett modernt uttryck. Dess dimensioner är grunden för att erhålla maximal ljusmängd med minsta möjliga storlek. Den är även perfekt för användning som dekorativ belysning i möbler och inredning.

TRAPPOR

SCALA-Profilen – Ljus som ger säkerhet i trappor och andra platser tex i offentliga miljöer där detta är ett krav. Den är skapad för anpassningar varhelst säkerhetsskäl kräver synlig märkning av trappsteg eller en utrymningsväg. SCALA-Profilens inbyggda halkskydd ger ytterligare säkerhet och risken för fall minimeras. Användningen av färgade LED-remsor gör att den kan anpassas till lämplig funktion och i många miljöer.

SCALA-Profilen kan monteras med 1 till 4 LED-strips beroende på behovet. Belysning av trappor med SCALA-Profilen kan automatiseras med hjälp av trappkontroller. På så sätt kan även tidsstyrning fås.

KONTAKTA OSS

H-Profilen har en vinklad och osymmetrisk konstruktion som möjliggör olika ljusvinklar. Den används tex som trappbelysning, växelvis mellan 30 ° och 60 °, vilket skapar ett vackert ljusmönster. Profilen kan även användas för belysning i nischer, ovanför köksbänkskivor och till trappbelysningar.

A-Profilen kan användas för trappbelysning och som hyllbelysning. Den är den mest universella profilen. Dess små dimensioner gör att profilen kan placeras i de flesta smala och trånga utrymmen. På så sätt kan en indirekt belysning ge de mest spektakulära upplevelser.

X-Profilen kan på grund av dess små dimensioner användas som belysning under tex ledstänger. X-Profilen är en sk ytprofil, det kännetecknas av de små dimensionerna. Den används för att uppnå en minimalistisk bakgrundsbelysning i miljöer och element med krävande former.

KÖK

TALIA-Profilen kan användas som huvudbelysning i rummet. Det är möjligt tack vare konstruktionen som gör det möjligt att placera upp till 2 LED-strips. TALIA är en profil för infällning. Den kan installeras individuell eller i kombination medmonteringsprofilerna Talia M3 eller Talia M4.

KONTAKTA OSS

Z-Profilen är en profil skapad speciellt för installation på mycket svåråtkomliga platser. Den är perfekt som dekorativ belysning i möbler och inredning. Installationen av denna profil kräver minimalt djup pga dess mycket låga höjd, Den har ett modernistiskt utseende och är lätt att installera tack vare speciellt profilerade väggar som passar perfekt in i spåret. Den kan installeras individuell eller i kombination medmonteringsprofilerna Talia M3 eller Talia M4.

BUTIKER

B-Profilen är den mest universella profilen. Den är utformad för att belysa butikslokaler och ge bakgrundsbelysnings i hyllor och vid bänkskivor. Den kan också användas som köksbelysning.

Profilen finns i olika versioner med en rund yta och med en plan yta, som gör att den är mycket lättplacerad.

KONTAKTA OSS

G-Profilen är en profil för infällning. Profildjupet ger en enhetlig ljuslinje, vilket minskar lysdiodernas synlighet (med ett opalglas). Profilen är perfekt för applikationer i minimalistiska och moderna projekt. Den extremt intressanta och moderna designen hos G-profilerna gör att vi kan tillgodose behoven hos våra kunder när vi använder LED-strips för att skapa ljusa linjer och interiörer.

GARAGE

SORGA-Profilen är framtagen för användning på platser med höga krav på arbetsljus. SORGA möjliggör installation av upp till 6 LED-strips. Den kan användas som huvudbelysning i rum som saknar solljus, tex garage, källare mm. Platser med begränsad tillgång till solljus behöver exceptionell belysning.

KONTAKTA OSS

HOTELL

Y-Profilen är en diskret armatur för LED-strips och är idealisk för dekorativ belysning inom möbler och inredning. Y-profilen är en ytprofil och genom att öka sidoväggarnas dimensioner får vi ett enhetligt, mer riktat ljus utan synliga lysdioder, tillsammans med opalglas. Här ser vi den installerad i en hotellreception vilket ger ett mycket modernt och sofistikerat ljus som välkomnar gästen på bästa sätt.

KONTAKTA OSS

WALK-IN-CLOSET

COSMO-Profilen är svaret på vardagens behov i tex walk-in-closets. Att få en känsla av lyx när man går in och ser hur belysningen framhäver kollektionerna ja då är det som på film. Den runda formen gör att du kan placera profilen på klädskenans vanliga plats, då kombineras både funktionell och dekorativ design. Om man kompletterar profilen med COSMO M1 monteringsprofil och justeringshylsor är det möjligt att ändra belysningsvinkeln. Ett monteringsfäste gör att du kan ändra profilens position med 45 ° och -45 °

KONTAKTA OSS

Studio

SUBLI-Profilen är en högt infälld profil med möjlighet att montera 2 LED-remsor. Den har specialflikar som tillåter installation med monteringsfjädrar mellan två gipsväggar. Profildjupet möjliggör en suddig ljusstråle.

Den råa ljuslinjen som placeras på väggen eller taket harmoniserar med modern, minimalistisk design och passar in i den industriella strategin för reklambyråer, studios, arkitektbyråer mm.

KONTAKTA OSS